פילה לברק בסגנון מורוקאי

מתכון מנצח לפילה לברק בסגנון מורוקאי

מצרכים:

3 לברק מפולט (6 פילטים)

בסיר גדול ורחב מכניסים:

2 ראשי שום קלופים

1 גזר מקולף וחתוך לאורך

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

2 תפוחי אדמה פרוס בעובי 1 סמ'

1 חבילת קוסברה קצוצה גס

מפזרים מעל הירקות 1 כף מלח

1 כף גדושה של פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה חריפה

כפית כורכום

1 כפית אבקת מרק ירקות (לא חובה)

1 ½ כוס מים

½ כוס שמן זית

אופן הכנה:

מבשלים את הסיר כ 15 דקות עד שהגזר ותפ"א מתרכחים. (כשהעור מכוסה)

כעבור 15 דקות מוסיפים את הפילה הלברן + 1 כוס מים רותחים + 1 כף רסק עגבניות + 1 כפית מלח + כפית פפריקה

מערבבים היטב ומפזרים על הדגים

מבשלים עוד 15 דקות עם מכסה.

מורידים מהאש ונהנים מטעמי הים

* טיפ מדליה – במהלך הבישול מזיזים את העור ימין שמאל כדי שלא ידבק!